Στο τέλος..κερδίζουν οι Ολυμπιακοί!

Ο Παναθηναϊκός έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες, ο Μήτρογλου... πυροβόλησε στο 90' και ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Λεωφόρο! Κάποτε ο μεγάλος Γκάρι Λίνκερ είχε κάνει την εκπληκτική δήλωση που έμεινε στην ιστορία: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζεται από 22 ανθρώπους και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί».

Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχουν Γερμανοί, αλλά δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Στην χώρα μας λοιπόν ισχύει το εξής: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζεται από 22 ανθρώπους και στο τέλος κερδίζουν οι Ολυμπιακοί!»

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν αυτό της Λεωφόρου. Οι Παναθηναϊκοί γέμισαν το γήπεδο (εκτός από τα μυθικά εισιτήρια των 300 ευρώ…), οι δύο ομάδες πάλεψαν για τη νίκη και στο τέλος κέρδισε η πιο ποιοτική ομάδα.
Αυτή που διαθέτει καλύτερους παίκτες, που δεν μασούν από έδρες και ψάχνουν το γκολ, ακόμα και στο 90’. Οι πρωταθλητές μπήκαν καλά στον αγώνα, είχαν κατοχή μπάλας  και με το… καλημέρα απέδειξαν την ανωτερότητά τους. Στο εικοσάλεπτο η κατοχή ήταν 58 – 42 υπέρ τους και στο διάστημα αυτό άγγιξαν το γκολ με κεφαλιά του Μήτρογλου.

Ακολούθως οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και κατά τη γνώμη μας απέβαλαν τον φόβο που είχαν για τον αντίπαλο. Είχαν και αυτοί την καλή τους στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Μέντεζ δεν μπόρεσε να πλασάρει καλά.
Το δεύτερο ημίχρονο, ήταν καλύτερο και είχε περισσότερες φάσεις. Δύο φορές ο Μήτρογλου βρέθηκε σε θέση για γκολ και δύο φορές οι «πράσινοι» άγγιξαν και αυτοί την επιτυχία (με τους Τριανταφυλλόπουλο και Φιγκερόα). Στο τέλος όμως, όπως είπαμε κερδίζουν οι Ολυμπιακοί.

Είναι η χρονιά του, είναι η τεράστια κλάση του, είναι σύγχρονο σέντερ φορ. Ο Κώστας Μήτρογλου έβαλε και πάλι την σφραγίδα του με ένα εξαιρετικό γκολ. Ένα γκολ που μετέτρεψε την Λεωφόρο σε εκκλησία. Και το… παλιόπαιδο έβγαλε και πιστόλια απέναντι από την ΓΑΔΑ!

Ο Παναθηναϊκός είχε τις μεγάλες φάσεις, ο Ολυμπιακός είχε... Μήτρογλου. Ο διεθνής φορ έκανε τη διαφορά και σε μια φάση εκρινε το ματς. Οι «πράσινοι» ήταν ανεβασμένοι, είχαν πολύ καλή εικόνα στην επανάληψη, πίεσαν, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν είδαν... φως. Οι ερυθρόλευκοι δεν βρέθηκαν στο καλύτερό τους βράδυ και όπως τόνισε ο Μίτσελ, η ομάδα του πήρε και μια... διαφορετική νίκη.

Ο Θρύλος έδωσε χαρά στους φίλους του, γιατί όπως και να το κάνουμε μια νίκη μέσα στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου, έχει μεγαλύτερη αξία από τρεις απλά βαθμούς…
Και τώρα το… μενού περιλαμβάνει το πιο σημαντικό (μέχρι το επόμενο…) ματς της χρονιάς. Κόντρα στη Μπενφίκα ο Ολυμπιακός, μπορεί να σφραγίσει την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά θα ασχοληθεί και με τον ΠΑΟΚ…

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ρισβάνης, Σιλντενφελντ, Ζέκα, Πράνιτς, Μέντες, Λαγός,(72' Αμπέιντ), Φιγκερόα (85' Κλωναρίδης),Μπεργκ.

Oλυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ (61' Γιαταμπαρέ), Σαβιόλα (66' Βάις), Μήτρογλου.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.