Νο 40! Γι' αυτό τον λένε Θρύλο!

Ανήμερα των γενεθλίων του, ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-0 την ΑΕΚ και 5 αγωνιστικές πριν από το φινάλε κατέκτησε έναν ακόμη τίτλο! «Πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά» Νο 40! Toν Μάρτη θα είναι ωραία» τραγούδησαν αυτή τη φορά οι οπαδοί του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός έραψε το 4ο αστέρι επικρατώντας στο... χαλαρό 3-0 της ΑΕΚ και γιόρτασε με τον καλύτερό τρόπο τα 88α γενέθλιά του.

Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο με σφραγίδα αρχηγού. Τεράστιο ματς από τον Παπαδόπουλο, δυο τέρματα και ιδανική επιστροφή στο Καραϊσκάκη ως βασικός. Η ΑΕΚ το πάλεψε, ωστόσο ήταν εμφανής η απουσία εμπειρίας και αξιόπιστης λύσης στην επίθεση.

Έτσι έπαιξαν

Έκπληξη στην άμυνα από τον Μίτσελ, χωρίς Μασάντο στο κέντρο ο Ολυμπιακός! Έτσι, ο Μίσελ παρέταξε τους ερυθρόλευκους με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, Παπάζογλου δεξί μπακ, στο κέντρο της άμυνας οι Μανωλάς και Αβραάμ Παπαδόπουλος και αριστερά ο Χολέμπας. Στην μεσαία γραμμή ο Φέισα και μπροστά του Γκρέκο και Μανιάτης. Στα δεξιά ο Βλαχοδήμος, αριστερά ο Αμπντούν και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε με τους Κωνσταντόπουλος γκολκίπερ, δεξί μπακ ο Τσουκαλάς, αριστερό ο Τσουμάγκας και στο κέντρο της άμυνας οι Μπουγαϊδης, Κουτρουμπής. Στο κέντρο οι Φέτσης και Κορδέρο, μπροστά τους ο Γκερεϊρο, δεξιά ο Ρίκκα, αριστερά ο Κατίδης, και κορυφή ο Φούντας με τους δυο τελευταίους να εναλλάσσονται!

Ματς... τετάρτου και γκολ!

Η φιέστα είχε στηθεί από νωρίς στο «Καραϊσκάκη», το γήπεδο κατάμεστο και οι οπαδοί του Ολυμπιακού περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου να πανηγυρίσουν το τέταρτο αστέρι! Η ατμόσφαιρα γιορτινή και οι παίκτες του Μίτσελ μπήκαν δυνατά για να έρθουν πιο κοντά στον τίτλο. Βέβαια, η πρώτη ευκαιρία ανήκε στην ΑΕΚ, αφού μόλις στο 10' ο Φούντας επιχείρησε καλό σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Η διαφορά ποιότητας αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο και όταν οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό κατάφεραν να απειλήσουν. Στο 13' ήρθε το μήνυμα, όταν από σέντρα του Τζιμπούρ, ο Τσουκαλάς πρόλαβε τον Αμπντούν και έσωσε, ενώ στο 14' ο Ολυμπιακός... έγραφε στο τρόπαιο το 40ο πρωτάθλημα. Σέντρα Χολέμπας, κεφαλιά του Τζιμπούρ και Παπαδόπουλος στην επιστροφή του στο «Καραϊσκάκη» ως αρχηγός άνοιξε το σκορ με προβολή!

Για ένα πεντάλεπτο ακόμα οι γηπεδούχοι πίεσαν την ΑΕΚ, ο Βλαχοδήμος είχε κάποιες καλές ενέργειες, χωρίς όμως να έρθει το γκολ! Η Ένωση αδυνατούσε να αντέξει την πίεση, Γκρέκο, Μανιάτης και Αμπντούν ήταν σωστοί στα μαρκαρίσματα και δυσκόλευαν αρκετά τη δημιουργία παιχνιδιών των φιλοξενούμενων. Οι ερυθρόλευκοι πάντως έμειναν στο γκολ, έριξαν ρυθμό δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Ένωση να πάρει ανάσες και να... απειλήσει. Στο 35' και μετά από μεγάλη μπαλιά του Ρίκα, ο Φούντας δεν μπήκε στην περιοχή για ακόμα μια φορά, προτίμησε το σουτ, ήταν καλό, αλλά στόχο δεν βρήκε! Ο Μίτσελ άλλαξε πλάνα στο 36' όταν ο Γκρέκο βγήκε λόγω τραυματισμού, στη θέση του μπήκε ο Μασάντο που έπαιξε πιο επιθετικά. Οι ερυθρόλευκοι πάντως «ξύπνησαν» στο τελευταίο πεντάλεπτο, με τον Μανωλά και τον Μασάντο όμως να σπαταλούν ευκαιρίες!

Βρήκε... χώρο, καθάρισε, πανηγύρισε!

Το β' μέρος βρήκε την ΑΕΚ να μπαίνει πιο δυνατά, εκμεταλλεύτηκε την χαλαρότητα των γηπεδούχων και είχε ένα πεντάλεπτο που θα μπορούσε ακόμα και να ισοφαρίσει. Ωστόσο, στο 46' ο Φούντας για ακόμα μια φορά σε αντεπίθεση... φοβήθηκε να πατήσει περιοχή, αλλά με το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Όλα τα λεφτά για την Ένωση ήταν η φάση του 50', πολύ μεγάλη μπαλιά του Γκερέιρο στον Κορδέρο, ωστόσο το τελείωμα του τελευταίου ήταν για... κλάματα σπαταλώντας έτσι την σημαντικότερη ευκαιρία της ομάδας του. Κάπου εκεί οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν απόδοση, εκμεταλλεύθηκαν τα τεράστια κενά της ΑΕΚ και με δυο τέρματα σε έξι λεπτά καθάρισαν το ματς. Ο αρχηγός των Πειραιωτών πέτυχε στο 56' το 2-0 εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του Φέτση. Ο κόσμος αποθέωσε τον Παπαδόπουλο και αυτός τον γιατρό της ομάδας, Χρήστο Θέο!

Στο 62' ο Τζιμπούρ συνέχισε τον διαφορετικό ρόλο στο ματς και με νέα ασίστ έβγαλε σε θέση βολής τον Αμπντούν, ο οποίος με εξαιρετικό σταμάτημα και εύκολο τελείωμα διαμόρφωσε το 3-0!

Ο κόσμος φώναζε για το 4ο αστέρι, αποθέωσε την είσοδο του Ιμπαγάσα, αλλά η χαρά... μετριάστηκε λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Αργεντίνος αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε! Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στο ματς, Αμπντούν, Μανιάτης και Τζιμπούρ έβγαζαν τους Πειραιώτες μπροστά, ενώ και ο Φουστέρ που επέστρεψε στη δράση θα μπορούσε να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά το γκολ του στο 80' ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Από κει και πέρα, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 86' να σκοράρει, με την κεφαλιά να φεύγει άουτ. Η μεγαλύτερη φάση πάντως ήρθε στο τέλος, με το σουτ του Μανιάτη να βρίσκει το δοκάρι! Το τελικό σκορ δεν είχε καμία σημασία για τους γηπεδούχους που με τη λήξη του ματς, έτρεξαν στους οπαδούς τους και αποθεώθηκαν για το 40ο πρωτάθλημα! 

Man of the match: O Aβραάμ Παπαδόπουλος επέστρεψε για πρώτη φορά ως βασικός στο «Καραϊσκάκη», αποθεώθηκε και έκανε το δικό του δώρο στον κόσμο. Δυο γκολ στο ματς και ο Ολυμπιακός έφτασε πιο εύκολα στη νίκη.

Στο ύψος του: Ο Τζιμπούρ αποφάσισε να αλλάξει ρόλο, άφησε στην άκρη τα 20 γκολ και με δυο ασίστ έδωσε τη δική του βοήθεια στη νίκη. Είχε πάντως ευκαιρίες να σκοράρει.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα της ΑΕΚ, με τους Μπουγαϊδη - Κουτρουμπή να χάνουν τις μάχες και την ομάδα τους να δέχεται εύκολα γκολ. Κακή εμφάνιση, πολλά λάθη...

Η γκάφα: Το πλασέ του Κορδέρο που στέρησε την ευκαιρία στην Ένωση να ισοφαρίσει, αλλά και η αδυναμία του Φέτση να εμποδίσει τον Παπαδόπουλο στο δεύτερο τέρμα ήταν οι μεγαλύτερες γκάφες του ματς.

 Ο Γιάχος δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα στο ματς, δίστασε να δώσει κίτρινές κάρτες και το έκανε όταν ήταν σκληρό ματς. Σε φάσεις που υπήρχαν φωνές υπεύθυνοι ήταν οι βοηθοί.

Το ταμείο:  Στα 88α του γενέθλια ήρθε και το 40ο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είχε το μυαλό του στη φιέστα, έπαίξει όσο χρειάστηκε για να φτάσει σε μια άνετη νίκη και να πανηγυρίσει πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος. Μεγάλη εμφάνιση ο Παπαδόπουλος, άτυχος ο Ιμπαγάσα, δεν ξέρει να σκοράρει μόνο ο Τζιμπούρ. Η ΑΕΚ το πάλεψε, αλλά είχε σε κακή ημέρα την άμυνα, ενώ της έλειψε και ένας επιθετικός.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Γκρέκο (38' Μασάντο), Βλαχοδήμος (65' Ιμπαγάσα – 74' λ.τρ. Φουστέρ), Αμπντούν, Τζιμπούρ.

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Ρίκκας, Φέτσης (69' Τσίτας), Κορδέρο (89' Αναστασόπουλος), Φούντας (76' Ανάκογλου), Γκερέιρο, Κατίδης.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.