Ο Παπανικολάου οριστικά στον Ολυμπιακό!

H επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό ύστερα από 2,5 χρόνια είναι γεγονός! Πειραιάς, Βαρκελώνη, Χιούστον, Ντένβερ και επιστροφή στο μεγάλο λιμάνι, όπου έζησε τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του. The boy is back to town!

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να μην ματσάρει την προσφορά των "ερυθρολεύκων", οι Καταλανοί σεβάστηκαν την επιθυμία του Κώστα Παπανικολάου να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και αυτόματα άνοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωση της επιστροφής του παίκτη στην ομάδα του Πειραιά, καθώς το μόνο "εμπόδιο" ήταν οι προθέσεις των Ισπανών, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως θα τον αφήσουν ελεύθερο.

Συγκεκριμένα ο Αθλητικός Διευθυντής των Καταλανών, Τζουάν Κρέους, παραχώρησε σήμερα (19/1) συνέντευξη Τύπου στο Palau Blaugrana  και εξήγησε πως οι "μπλαουγκράνα" δεν θα ματσάρουν την πρόταση του Ολυμπιακού. "Δεν ήταν οικονομικό το ζήτημα σε ό,τι αφορά τον Παπανικολάου και την Μπαρτσελόνα. Είχαμε το δικαίωμα να ματσάρουμε την προσφορά του Ολυμπιακού όμως η ομάδα είναι πλήρης. Σε περίπτωση που αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία τους, τότε τα δικαιώματά τους ανήκουν σε εμάς" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κρέους.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ήδη συμφωνήσει με τον Κώστα Παπανικολάου για συμβόλαιο 2,5 ετών έως και τον Ιούνιο του 2018, με τις οικονομικές απολαβές να είναι 250.000 ευρώ για το υπόλοιπο της σεζόν και 1.100.000 ευρώ για τις δύο ερχόμενες χρονιές.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήθελε εξ αρχής να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, στην ομάδα που ανδρώθηκε, διακρίθηκε και γνώρισε μεγάλες επιτυχίες, λέγοντας "όχι" σε συλλόγους από Ελλάδα (Άρης, Παναθηναϊκός) και Ευρώπη (Λοκομοτίβ Κουμπάν και Μπαρτσελόνα, καθώς ξεκαθάρισε στους Καταλανούς πως θέλει να επιστρέψει στον Πειραιά).

Ο Έλληνας φόργουορντ έχει "δεθεί" συναισθηματικά με την ομάδα των "ερυθρολεύκων" και είναι χαρακτηριστικό πως προτίμησε να έρθει-επιστρέψει σε έναν σύλλογο που έχει γεμάτο ρόστερ, αρνούμενος ομάδες που του έδιναν περισσότερα χρήματα αλλά και άμεσα ενεργό ρόλο στο ροτέισον.

Ο Κώστας Παπανικολάου αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για μία τετραετία (2009-2013), λίγο πριν αποχωρήσει για την Μπαρτσελόνα, κατακτώντας με τους Πειραιώτες σε αυτό το διάστημα 2 Κύπελλα Ελλάδας (2010, 2011), 2 Πρωταθλήματα Ευρώπης (2012, 2013) και 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας (2012). Αποτέλεσε σημαντικό μέλος του βασικού κορμού των μεγάλων επιτυχιών της ομάδας τα τελευταία χρόνια, έχοντας σε όλες αυτές τις λαμπρές στιγμές πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Έλληνας φόργουορντ επέστρεψε στο "σπίτι" του.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα γεμάτο ρόστερ, καθώς στην θέση "3" υπάρχουν οι Ματ Λοτζέσκι, Ιωάννης Παπαπέτρου, συν τον Ντι Τζέι Στρόμπερι, ενώ στο "4" βρίσκονται οι Γιώργος Πρίντεζης, Δημήτρης Αγραβάνης και Μιχάλης Τσαϊρέλης. Το εύλογο ερώτημα, λοιπόν, είναι το πως θα τον αξιοποιήσει η ομάδα. Σε αυτό θα απαντήσει στην πράξη ο προπονητής Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Οι Πειραιώτες, πάντως, προχώρησαν στην απόκτηση του Κώστα Παπανικολάου τόσο για την δεδομένη αγωνιστική του ποιότητα (αν και θέλει χρόνο και παιχνίδια στα πόδια του ώστε να βρει ξανά τον ρυθμό του), όσο και επειδή αποτελεί μέρος της ιστορίας των ερυθρολεύκων. Τον θεωρούν "δικό τους παιδί". Πέρα απ' όλα αυτά, πρόκειται και για έναν Έλληνα παίκτη που είναι στα 25 του χρόνια, έχοντας όλο το μέλλον μπροστά του.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.