Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 77-81

Ο Παναθηναϊκός υπέστη στο ΟΑΚΑ την τέταρτη ήττα του απ' τη Μπαρτσελόνα (77-81) σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Σε… κακό δαίμονα του Παναθηναϊκού εξελίσσεται η Μπαρτσελόνα! Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μετράει οκτώ σερί νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά είναι και η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να «σπάσει» το φετινό… απόρθητο του ΟΑΚΑ, και μάλιστα δύο φορές! Μία στο τέλος της ρέγκιουλαρ σίζον και μία χθες το βράδυ (81-77) «ψαλιδίζοντας» στο ελάχιστο τις ελπίδες των «πρασίνων» για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Τα λάθη του Παναθηναϊκού και την έλλειψη συγκέντρωση, παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο Νέλσον.
«Εμείς κάναμε κάποια λάθη σε κρίσιμα σημεία. Έπρεπε να ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι, γιατί στο υψηλότερο επίπεδο δεν συγχωρούνται τα λάθη», είπε γκαρντ του τριφυλλιού.

Όσο για την συνέχεια, τόνισε: «Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Φαίνεται πως είναι δύσκολο να πάρουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου μας, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 32-42, 52-57, 77-81

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 9(3), Γιάνκοβιτς, Φώτσης 9, Νέλσον 7, Παππάς 6, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12 (2/2τρ., 6ασ.), Γκιστ 14 (2), Μπατίστα 16 (9ριμπ.), Μπλουμς, Λαουάλ 4.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 21 (3), Χουέρτας 2, Αμπρίνες 9 (1), Ναβάρο 17 (4), Σατοράνσκι 7 (1), Πλάις 15, Τόμας 2, Ολεσον, Νάχμπαρ, Τόμιτς 8.

Πασκουάλ: «Η Μπαρτσελόνα πάντα ανταποκρίνεται στις μεγάλες έδρες»

Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ θα έκρινε πολλά και για τις δύο ομάδες κι ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε ευτυχής για τη συνέπεια της Μπαρτσελόνα (77-81).

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την προσέλευση του κόσμου του (σ.σ. 18.000 θ.), είναι ένας εξαιρετικός αριθμός για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ήταν μία ωραία αναμέτρηση, γεμάτη συγκινήσεις ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Δυσκολευτήκαμε να βρούμε ρυθμό στην αρχή, ξέραμε πως ο Παναθηναϊκός παίζει καλά στα πρώτα λεπτά. Εν τέλει βρήκαμε ρυθμό χάριν στη βοήθεια του Ναβάρο και κάναμε ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο.
Στο τρίτο βιαστήκαμε, πιστέψαμε πως θα τελειώσουμε πιο εύκολα κι αυτό είχε ως συνέπεια να χάσουμε κάποιες μπάλες. Παρόλα αυτά καταφέραμε να διατηρήσουμε το +5, όπως καθόλη τη διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου.

Εκεί υπήρχαν 3 στιγμές με σημαντικούς πόντους για εμάς, αλλά σ' όλες ο Παναθηναϊκός απάντησε με τρίποντο. Έτσι πήγαμε με μικρή διαφορά στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά τα καταφέραμε κι είμαστε ευτυχείς για τη νίκη» είπε στη συνέντευξη Τύπου της 9ης αγωνιστικής του ε' ομίλου της Ευρωλίγκας ο 42χρονος Καταλανός προπονητής της Μπαρτσελόνα.

«Η Μπαρτσελόνα πάντα ανταποκρίνεται στις μεγάλες έδρες και καφέραμε να κάνουμε ό,τι έπρεπε και να φτάσουμε στη νίκη» ήταν το τελευταίο σχολιό του σε σχετική ερώτηση.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.