Thu02272020

Last updateWed, 11 Dec 2019 5pm

Back You are here: Home Life & Style ΝΕΑ LIFESTYLE Σπίτι και Κήπος Κουζίνα: Aντικείμενα διπλής χρήσης

Κουζίνα: Aντικείμενα διπλής χρήσης

Δείτε παρακάτω ποια αντικείμενα του σπιτιού σας μπορεί να χρησιμοποιηθούν για 2 διαφορετικές χρήσεις. Θα εκπλαγείτε...

Χωνί κρασιού: Το γνωστό χωνί που χρησιμοποιείτε για να ρίχνετε το λάδι σε μπουκάλι χωρίς να λερώνετε την κουζίνα σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ξεχωρίσετε τον κρόκο από το ασπράδι του αυγού. Γλυτώνετε δηλαδή και κόπο και χρόνο.

Σακούλα πλυσίματος: Την χρησιμοποιείτε για τα χρωματιστά και ευαίσθητα ρούχα. Μπορεί όμως να διατηρήσει τα πλυμένα λαχανικά ολόφρεσκα στο ψυγείο, πολύ περισσότερο από ότι μια πλαστική.

Σακουλάκι για τα τρόφιμα: Συνήθως με αυτή μεταφέρετε το σνακ σας ή αποθηκεύετε φαγητά στο ψυγείο. Μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε για να πανάρετε το σνίτσελ σας. Ρίχνετε μέσα τη γαλέτα, μετά το σνίτσελ, κλείνετε καλά και ανακινείτε. Θα έχετε ένα έτοιμο παναρισμένο σνίτσελ, χωρίς καμία φασαρία...

Bάλτε τάξη... ιδέες για να συμμαζέψετε:

Τα περιοδικά στοιβάζονται επάνω στο τραπέζι του σαλονιού, εκατομμύρια μικροπράγματα ανακατεύονται μεταξύ τους στα ντουλάπια, και το επιπλάκι στο χωλ... έχετε ξεχάσει τι χρώμα έχει, μετά από τόσους μήνες που έχετε να διακρίνετε την επιφάνειά του κάτω από σωρούς λογαριασμών, εφημερίδων, φυλλαδίων delivery, κλειδιών και ομπρελών.

Ναι, έχει έρθει η ώρα να βάλετε σε τάξη το σπίτι, αλλά οι ντουλάπες ήδη ασφυκτιούν, και από την άλλη δεν θέλετε να πετάξετε τίποτα -είτε γιατί είστε "από αυτούς τους ανθρώπους" είτε γιατί μιλάμε για πράγματα που όντως χρειάζεστε, γι' αυτό άλλωστε τα έχετε μονίμως απλωμένα μπροστά σας.

Τι κάνετε; Βάζετε τη φαντασία σας να δουλέψει, και αξιοποιείτε χώρους και παλιά αντικείμενα που δεν είχατε φανταστεί (όπως η παλιά σας βαλίτσα ή ένα ξύλινο παραθυρόφυλλο που μόλις αντικαταστήσατε) για να τακτοποιήσετε το χάος, και ταυτόχρονα να βάλετε μια νέα διακοσμητική πινελιά στον χώρο.

Ψάθινα καλάθια και πολύχρωμα πλαστικά ή χάρτινα κουτιά, τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και χωρούν τα πάντα. Θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη σπιτιού, σε τιμές που ξεκινούν από 1€ το ένα.

Σκεφτήκατε ποτέ να αξιοποιήσετε τα παλιά σας παντζούρια, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο ραφάκι-κρεμάστρα; Ναι, παράδειγμα  είναι δύο παλιά ξύλινα παραθυρόφυλλα, τοποθετημένα έτσι ώστε να σχηματίζουν γωνία μεταξύ τους.

Βάλτε τάξη στα ντουλάπια σας, και εκμεταλλευτείτε όλο τον διαθέσιμο χώρο τους προσαρμόζοντας κρεμαστές θήκες στο εσωτερικό των πορτών τους.
(θα τις βρείτε σε Ikea, Praktiker και λοιπά καταστήματα)

Τα ράφια είναι εξαιρετική λύση για δωμάτια όπως το μπάνιο που δεν έχουν αρκετό χώρο για ντουλάπια ή αποθηκευτικά έπιπλα. Τα αντικείμενα που θα τοποθετήσετε επάνω τους μπορούν να λειτουργήσουν και διακοσμητικά.

Εκμεταλλευτείτε τις γωνίες των δωματίων τοποθετώντας κρεμάστρες και μικρο-έπιπλα όπως αυτό της φωτογραφίας, για να κερδίσετε χώρο και να βάλετε τάξη σε ένα μικρό δωμάτιο.

Αποθηκευτικές λύσεις δεν είναι μόνο τα ντουλάπια και τα ράφια. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και μετατρέψτε μια παλιά βαλίτσα σε συρόμενο μπαουλάκι, το οποίο θα «κρύβετε» κάτω από το κρεβάτι.

Βάλτε σε τάξη τα μικροπράγματα στο μπάνιο σας (μπατονέτες, σφουγγαράκια, σαπούνια κλπ) χρησιμοποιώντας μικρά γλαστράκια.

Οι διαφανείς θήκες που θα βρείτε σε καταστήματα σαν το Ikea για να οργανώσετε την παπουτσοθήκη σας μπαίνουν πίσω από κάθε πόρτα. Προσθέστε χρωματιστά αυτοκόλλητα για να ξεχωρίζετε με μια ματιά πού πάει τι, και να τις κάνετε πιο ενδιαφέρουσες οπτικά.

Γιατί να αφήνετε τον χώρο κάτω από τα βοηθητικά τραπεζάκια ανεκμετάλλευτο; Με ένα όμορφο ύφασμα που θα λειτουργεί σαν κουρτινάκι, όπως στο παράδειγμα της φωτογραφίας, μπορείτε να «κρύψετε» τα αντικείμενα ή το… χάος που θα βασιλεύει από κάτω.

Τακτοποιήστε τα περιοδικά που ξεφυλλίζετε πριν σας πάρει ο ύπνος, κρεμώντας από ένα όμορφο γαντζάκι κοντά στο κρεβάτι έναν παλιό κουβά τον οποίο θα βάψετε σε funky χρώμα.

Ξεχωρίστε τα πράγματα κάθε μέλους της οικογένειας –ή απλά τα διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα που στοιβάζονται στο χωλ– με χρωματιστά κουτιά ή μεταλλικά κουβαδάκια.