Cheese cake Νέας Υόρκης..

Το καλύτερο αμερικάνικο γλύκισμα στην παραδοσιακή Νεοϋορκέζικη έκδοσή του. Πλούσια κρέμα που πρώτα ψήνεται με τα αυγά για να πάρει σώμα και γεύση και στη συνέχεια παγώνει στο ψυγείο για να σφίξει. Απλώς το τέλειο cheesecake!

Τι χρειαζόμαστε:    1 τσέρκι 23 cm.

Για το μίγμα των μπισκότων

  • 200 γρ. θρυματισμένα μπισκότα ginger
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 114 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο

    Για την κρέμα
  • 1 κιλό τυρί κρέμα με όλα τα λιπαρά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. αλέυρι Γ.Ο.Χ.
  • 5 αβγά
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι βανίλια

    Για την επικάλυψη
  • 240 γρ. sour cream
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι βανίλια
  • φρέσκα φρούτα (φράουλες, κεράσια, βατόμουρα) ή σως φρούτων για σερβίρισμα

Πως το κάνουμε:

  1. Παίρνετε ένα τσέρκι διαμέτρου 23 cm και βάζετε κάτω από τη βάση μέχρι τη μέση του εξωτερικά αλουμινόχαρτο για να μην υπάρχει περίπτωση διαρροής. Το βουτυρώνετε. Προθερμένω το φούρνο στους 177 βαθμούς.

  2. Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το μείγμα του μπισκότου και τα βάζετε στο ψυγείο.

  3. Με το μίξερ κτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Αφού τα κτυπήσετε για μερικά λεπτά προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και τα κτυπάτε καλά.

  4. Στο μείγμα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και την βανίλια και ανακατεύετε απαλά ώστε να ενωθούν.

  5. Παίρνετε το τσέρκι και βάζετε το μπισκότο πατώντας το με ενα κουτάλι. Από πάνω βάζετε το μείγμα της κρέμας. Ψήνετε για 15 λεπτά και χαμηλώνετε την θερμοκρασία του φούρνου στους 120 βαθμούς. Ψήνετε για ακόμα 1 1/2 ώρα.

  6. Εν τω μεταξύ κτυπάτε την sour cream, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βγάζετε το τσέρκι από το φούρνο και βάζετε από πάνω την επικάλυψη. Ψήνετε για άλλα 15 λεπτά.

  7. Αφού βγάλετε από το φούρνο περνάτε γύρω γύρω με μαχαίρι και αφού κρυώσει κάλά το τυλίγετε με μεβράνη και το βάζετε στο ψυγείο. Καλό είναι να παγώσει για μία μέρα πρίν το ξεφορμάρετε.

  8. Σερβίρετε με φρέσκα φρούτα ή σως φρούτων!
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.