Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα

Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα και φρέσκο πρόσωπο όλη μέρα, κάθε μέρα!

1. Μέτρον άριστον…
…και στη χρήση καλλυντικών προϊόντων! Όταν καταλήγει αλόγιστη, δηλαδή χρησιμοποιείς πάρα πολλά, με μεγαλύτερη συχνότητα ή διάρκεια από την ενδεδειγμένη, υπάρχει κίνδυνος η επιδερμίδα σου να αναπτύξει ευαισθησίες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει κι αν πλένεις συνέχεια το πρόσωπό σου, καθώς το νερό τού στερεί σταδιακά τα προστατευτικά λιπίδια.

2. Παρακοιμήθηκες; Εξαφάνισε το «τσαλάκωμα» από το μαξιλάρι
Αν έπεσες «ξερή» για ύπνο και την επόμενη μέρα ξύπνησες με σημάδια από το μαξιλάρι, προλαβαίνεις να τα εξαφανίσεις πριν πας στη δουλειά: Πλύνε το πρόσωπό σου με ζεστό νερό και στη συνέχεια κάνε του μασάζ με την ενυδατική κρέμα. Αυτή η σύντομη περιποίηση θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος και θα εξαφανίσει άμεσα τα σημάδια. Ακόμη καλύτερα, για να αποφεύγεις ανάλογα ατυχήματα φρόντισε να κοιμάστε σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη, που είναι πιο «τρυφερή» με το δέρμα.

3. Πες ναι στα προϊόντα χωρίς οινόπνευμα
Ειδικά αυτή την εποχή να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα. Ο συνδυασμός του με τις χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να αποβεί «καταστροφικός» για την επιδερμίδα σου, ξηραίνοντάς την και προκαλώντας ακόμη και ξεφλουδίσματα.

4. Τέλεια ενυδάτωση και τον χειμώνα
Για να θωρακίσεις την επιδερμίδα σου απέναντι στο κρύο, ενίσχυσε την ενυδάτωσή της σε κάθε στάδιο περιποίησης. Μια καλή ιδέα είναι να αντικαταστήσεις αυτή την εποχή το σαπούνι καθαρισμού που χρησιμοποιείς συνήθως με ένα γαλάκτωμα, το οποίο έχει πιο πλούσια σύνθεση.
Προσοχή: Αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη, αγνόησε αυτή τη συμβουλή. Κι αυτό γιατί, υπάρχει κίνδυνος το γαλάκτωμα να την επιβαρύνει με ερεθιστικά συστατικά.

5. Έξτρα αποτελεσματική νυχτερινή φροντίδα
Πριν απλώσεις την κρέμα νυκτός, ψέκασε το πρόσωπό σου με ιαματικό νερό. Άφησε το να στεγνώσει, αλλά όχι εντελώς: Άπλωσε την κρέμα όσο αυτό είναι ακόμη νωπό. Έτσι, η επιδερμίδα σου θα συγκρατήσει περισσότερη υγρασία και το πρωί θα ξυπνήσεις με πιο απαλό και ενυδατωμένο δέρμα. Ακολούθησε την ίδια τακτική και στην κρέμα ημέρας. Άπλωσε την αμέσως μετά τον πρωινό καθαρισμό, πριν η επιδερμίδα σου στεγνώσει εντελώς.

6. Αντιμετώπισε την ακμή… με ωριμότητα
Η ακμή μπορεί να χτυπήσει σε κάθε ηλικία, και οι ώριμες επιδερμίδες δεν είναι στο απυρόβλητο. Πώς θα την αντιμετωπίσεις χωρίς να αυξήσεις την ξηρότητα στο δέρμα σου εντείνοντας έτσι τα σημάδια του χρόνου; Επέλεξε προϊόντα ειδικά κατά της ακμής για ώριμες ηλικίες. Αναζήτησε στα συστατικά τους σαλικυλικό οξύ, ρετινόλη (η «βιταμίνη του δέρματος» που αντιμετωπίζει ρυτίδες και ακμή μαζί), καθώς και ουσίες με ενυδατικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, όπως το πράσινο τσάι και η αλαντοΐνη.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.