Κόκκινο κραγιόν: σου κρύβει χρόνια

Έχεις την αίσθηση πως όταν φοράς το λατρεμένο σου κόκκινο κραγιόν δείχνεις πιτσιρίκα; Και πολύ καλά κάνεις! Έρευνες έδειξαν πως η αντίθεση που δημιουργείται στα χαρακτηριστικά του προσώπου σου είναι η απάντηση που ψάχνεις αν θέλεις να βρεις το μακιγιάζ εκείνο που σε κάνει να δείχνεις νεότερη.

Σύμφωνα με το womenonly, η βρετανική Daily Mail με την έρευνα της μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα κάποια πράγματα σχετικά με τον τρόπο που βαφόμαστε αλλά και γιατί μπορεί να δείχνουμε νεότερες με συγκεκριμένο μακιγιάζ.

Το μακιγιάζ γενικά βοηθάει στο να τονίζουμε κάποια συγκεκριμένα σημεία του προσώπου μας και αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε όλες. Σύμφωνα με την μελέτη καθηγητή του κολλεγίου του Γκέτισμπεργκ της Πενσυλβάνια που έκανε την έρευνα, οι αλλαγές στις αντιθέσεις των χαρακτηριστικών του προσώπου (που δημιουργούμε με το μακιγιάζ) είναι αυτές που υποσυνείδητα χρησιμοποιούν οι γύρω μας για να αποκρυπτογραφήσουν την ηλικία μας.

Η έρευνα έτσι υποστηρίζει πως μπορεί και να εξηγεί ( σε ένα βαθμό) γιατί χρησιμοποιούμε τα καλλυντικά μας με συγκεκριμένο τρόπο όταν βαφόμαστε.

Οι διακεκομμένες γραμμές δείχνουν πώς προσδιορίζονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου και οι γύρω περιοχές.

Και ποιο είναι το ελιξίριο της ομορφιάς; Μια νέα μελέτη υποστηρίζει πως το μακιγιάζ κάνει τις γυναίκες να δείχνουν νεότερες αποκαθιστώντας τις αντιθέσεις ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του προσώπου όπως τα χείλη και την περιοχή γύρω από αυτά.

Εξάλλου τα καλλυντικά χρησιμοποιούνται από όλες μας στην ουσία για να τονώσουν την φυσικά μας απόχρωση. Τα χείλη μας ας πούμε τα βάφουμε κόκκινα ( ή στις αποχρώσεις του) για να «βγάλουμε» στην επιφάνεια την φυσική ροδαλή τους απόχρωση.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, μπορεί ίσως αυτό να εξηγήσει γιατί βαφόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο – για παράδειγμα οι αποχρώσεις των κραγιόν έχουν σκοπό να ενισχύσουν το κόκκινο χρώμα στα χείλη και έτσι ολόκληρο το πρόσωπο μας να δείχνει πιο νεανικό, πράγμα που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την υγεία και την ομορφιά.

Ο Ρίτσαρντ Ράσελ, καθηγητής ψυχολογίας στο Γκέτισμπεργκ όπως διαβάζουμε στην DailyMail σε μια μελέτη του σε συνεργασία με την ομάδα του, μέτρησε εικόνες από 289 πρόσωπα ηλικίας από 20 έως 70 ετών και βρήκε πως καθώς μεγαλώνουμε, τα χείλη τα μάτια αλλά και τα φρύδια μας έχουν την τάση να δείχνουν πιο χλωμά ενώ το δέρμα γύρω από τις περιοχές αυτές σκουραίνει. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να υπάρχει μικρότερη αντίθεση χρωματικά ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του προσώπου και την γύρω περιοχή.

Εμείς λοιπόν με τα καλλυντικά δίνουμε χρώμα στα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και τονίζουμε τα σημεία που θέλουμε κάνοντας την αντίθεση μεταξύ των χαρακτηριστικών πιο έντονη. Εσύ αν θέλεις να δείχνεις ανανεωμένη και κούκλα μπορείς απλά να φορέσεις την απόχρωση του κόκκινου κραγιόν που σου ταιριάζει !