Aφροδισιακές τροφές για ένα… ερωτικό Σαββατοκύριακο

Oι παρακάτω τροφές σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες αν θέλετε να… αποπλανήσετε το/τη σύντροφό σας.  Κάποιες τροφές «σκοτώνουν» τον έρωτα, αφού ποτέ δεν θα μαγειρεύατε στο/τη σύντροφό σας… φασολάδα για να τον/την αποπλανήσετε, άλλες πάλι θεωρούνται πως αυξάνουν την ερωτική επιθυμία, γι’ αυτό και θεωρούνται αφροδισιακές.

Δεν σας εγγυόμαστε πως όλα θα κυλήσουν όπως τα περιμένετε, μόνο και μόνο επειδή θα φάτε… θαλασσινά, αλλά σύμφωνα με τη θεωρία των αφροδισιακών, μπορεί και να παίρνετε τις πιθανότητες με το μέρος σας.

Σπαράγγια: για σίγουρο οργασμό
Ο Άγγλος βοτανολόγος Nicholas Culpepper έγραψε ότι «τα σπαράγγια μεγαλώνουν το πάθος ενός άντρα και μιας γυναίκας» πίσω στον 17ο αιώνα, ενώ 2 αιώνες αργότερα στη Γαλλία, τα σέρβιραν στο γαμπρό και τη νύφη στο προγαμιαίο τους γεύμα. Ο λόγος; Αποτελούν εξαιρετική πηγή καλίου, φυτικών ινών, βιταμίνης Β6, Α, C και θειαμίνης, όπως επίσης και φυλλικού οξέος, το οποίο, μάλιστα, λέγεται πως αυξάνει την παραγωγή ισταμίνης, η οποία είναι απαραίτητη για την επίτευξη οργασμού και από τα 2 φύλλα.

Αμύγδαλα: ξηροί καρποί του πάθους
Τα άρωμα των αμυγδάλων θεωρείται ότι αυξάνει το πάθος των γυναικών –ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν οι ποιητές και οι συγγραφείς περασμένων αιώνων. Ο γάλλος συγγραφέας Αλέξανδρος Δουμάς, για παράδειγμα, δειπνούσε σχεδόν κάθε βράδυ με σούπα με αμύγδαλα, πριν συναντήσει την ερωμένη του και ο Σαμψών λέγεται ότι… φλέρταρε με τη Δαλιδά χρησιμοποιώντας τα. Τα αμύγδαλα έχουν επαρκείς δόσεις βιταμίνης Ε, μαγνησίου και φυτικών ινών, βελτιώνοντας γενικότερα την υγεία σας, έτσι ώστε να είστε δραστήριοι και να έχετε αντοχές εκεί που χρειάζεται…

Αβοκάντο: το «απαγορευμένο» φρούτο
Παρά το αισθησιακό και θηλυκό σχήμα τους, τα αβοκάντο έχουν συσχετιστεί με την ανδρική σεξουαλικότητα, με τους Αζτέκους, μάλιστα, να ονομάζουν το δέντρο των αβοκάντο Ahuacuatl, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «δέντρο των όρχεων», καθώς έτσι όπως έβλεπαν τους καρπούς τους, τους έμοιαζαν με αυτό ακριβώς. Στην Ισπανία, θεωρούσαν τα αβοκάντο τόσο σέξι που οι καθολικοί ιερείς απαγόρευσαν την κατανάλωσή τους και σήμερα, μπορεί να μην μας βγάζουν κάτι τόσο ερωτικό όσο παλιότερα, αλλά η περιεκτικότητά τους σε κάλιο, βιταμίνη Β6, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυλλικό οξύ, τα καθιστά και πάλι χρήσιμα όσον αφορά τον οργασμό, ενώ τα λιπαρά τους είναι απαραίτητα για την παραγωγή τεστοστερόνης.

Μανιτάρια τρούφες: το άρωμά τους… τρελαίνει
Αφροδισιακή τροφή από την εποχή της αρχαίας Ρώμης, η τρούφα φαίνεται πως αναδύει ένα άρωμα που είναι ακατανίκητο για τα θηλυκά –τουλάχιστον για τα γουρούνια, τα οποία βγαίνουν στο… κυνήγι τρούφας- και ο λόγος είναι η ανδροστενόνη που ανιχνεύεται στο άρωμά τους, μια ορμόνη που παρομοιάζεται με τον ανδρικό ιδρώτα. Η μυρωδιά αυτή δουλεύει και στους ανθρώπους, παρ’ όλο που για μερικούς είναι πολύ δυνατή, ενώ ένα μικρό ποσοστό δεν μπορεί καν να τη μυρίσει. Κι αν τη γευτούμε… ο ερωτικός πυρετός είναι σίγουρος!

Πιπεριές τσίλι: ανάβουν τα αίματα
Οι καυτερές αυτές πιπεριές απελευθερώνουν ενδορφίνες, οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεση και αυξάνουν την ενέργεια, ενώ η καψαϊκίνη τους, λόγω του ότι μας καίει, δημιουργεί ένα ελαφρό πρήξιμο στα χείλη, κάνοντάς τα πιο ελκυστικά. Με λίγα λόγια… βάζουν φωτιές!

Σοκολάτα: φέρνει τη χημεία
Γιατί η κατανάλωση σοκολάτας μας κάνει τόσο ευτυχισμένους; Είναι θέμα χημείας! Η τροφή των θεών περιέχει θεοβρωμίνη, ένα αλκαλοειδές διεγερτικό παρόμοιο της καφεΐνης, κρατώντας μας σε εγρήγορση, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει τον εγκέφαλο να παράγει σεροτονίνη, νευροδιαβιβαστής που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και ταιριάζει απόλυτα σε ένα ερωτικό σκηνικό, ικανοποιώντας πολλών ειδών φαντασιώσεις. Φροντίστε, μόνο, να επιλέγετε μαύρη σοκολάτα, η οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, κρατώντας τη γήρανση μακριά.

Στρείδια: ωμή επιθυμία
Κλασικό αφροδισιακό, ίσως το μοναδικό που είναι γνωστό σε όλους, τα στρείδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, ο οποίος αυξάνει το σπέρμα και την παραγωγή τεστοστερόνης, άρα και τη λίμπιντο. Συν τοις άλλοις, περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μας οδηγούν σε ευεξία, ενώ είναι και πηγή ντοπαμίνης. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, που ο Καζανόβα έτρωγε 50 ωμά στρείδια την ημέρα…

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.