Τα καλύτερα albums της χρονιάς που πέρασε

Η χρονιά που πέρασε μας επεφύλασσε πρώτης τάξεως albums, με ωραιότατες συνθέσεις και δυνατά κομμάτια. Ας ρίξουμε μια ματιά στα 10 καλύτερα albums του 2014.

1. To Be Kind-Swans

Παρά τα τριάντα χρόνια ύπαρξης τους, η μπάντα καταφέρνει να μας συγκλονίσει με τις ατμοσφαιρικές μυστηριώδεις συνθέσεις της.  Έλαβε εξαιρετικές κριτικές και είναι το πιο “εμπορικό” μέχρι στιγμής album τους,  κάτι που καθόλου φυσικά δεν αλλάζει τη στάση τους απέναντι στην τέχνη, όπως απέδειξαν και με την πρόσφατη εμφάνιση τους στη χώρα μας.

2. St. Vincent-St. Vincent

Η ανανεωμένη τραγουδίστρια έκανε την έκπληξη,  με αυτόν τον δίσκο, δημιουργώντας μια φουτουριστική pop μουσική πανδαισία, με απολαυστικά χορευτικά κομμάτια και αιχμηρούς στίχους.

3. Beyonce –Beyonce

Ναι, η Queen Bey είναι η νικήτρια της χρονιάς, αφού βρήκε τη χρυσή τομή ανάμεσα στο εμπορικό και το ποιοτικό, κυκλοφόρησε το album της χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι, και εκτόξευσε τη δημοσιότητα της σε δυσθεώρητα ύψη. Το “Beyonce” είναι διαμάντι στη δισκογραφία της, και σημείο αναφοράς για όλες τις επίδοξες mainstream stars εκεί έξω.

4. Refractory Obdurate- Wovenhand

Με βαρύτερο ήχο, με σχεδόν μεταλλικές αποχρώσεις,  οι θρησκευτικές δοξασίες του Dave Eugene Edwards ακούγονται ακόμα πιο δυνατές και καθηλωτικές.

5. Benji-Sun Kill Moon

Folk ιστορίες,  απλές αλλά με καταπληκτικούς στίχους, σε ένα album που χαρακτηρίζεται ήδη ως ένα από τα καλύτερα της δεκαετίας που διανύουμε.

6. Soused- Scott Walker & Sunn O)))

Το πείραμα αυτής της σύμπραξης πέτυχε και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν αδύνατον να ερμηνευτεί και να αποδοθεί στον γραπτό λόγο. Μία συνεργασία που δίχασε και συζητήθηκε, αλλά σίγουρα δεν πέρασε αδιάφορη.

7. Singles-Future Islands

Φρέσκος αέρας πνέει στα μονοπάτια της synth pop, όταν αυτή μπολιάζεται με hardcore αναφορές, και ερμηνεύεται από τον ίσως καλύτερο frontman των τελευταίων ετών, τον Samuel T. Herring.

8. Present Tense-Wild Beasts

Συναίσθημα, λυρισμός, pop αφέλεια, ηλεκτρισμός και συγκίνηση, σε ένα album που δεν χορταίνεις να το ακούς ξανά και ξανά.  Τους λατρέψαμε.

9. Royal Blood-Royal Blood

Η ροκ αποκάλυψη της χρονιάς, το δίδυμο που έσκασε από το πουθενά, εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση των Βρετανικών charts και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της. Όχι και άδικα, αφού είναι δύσκολο να μην κολλήσεις με τα άκρως εθιστικά κιθαριστικά τους riffs.

10. LP1-FKA Twigs

Η φωνή της Tahliah Barnett είναι μεθυστική, καθώς ξεδιπλώνει το μουσικό κουβάρι της γεμάτο σεξουαλικότητα, κακά ρομάντζα και γυναικεία επιθυμία. Αδύνατον να της αντισταθείς.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.