Bραβεία ΜΤV: Μηνύματα για την αγάπη και τη βία

Ενα τελείως διαφορετικό προφίλ σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είχε η φετινή τελετή απονομής των Μουσικών Βραβείων MTV που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στην Καλιφόρνια.

Οι προκλητικές εμφανίσεις, οι υπερβολές και η μετριότητα αντικαταστάθηκαν από το λεπτεπίλεπτο γκλάμουρ, τις καλές σκηνικές εμφανίσεις και κυρίως από τα σημαντικά κοινωνικά μηνύματα.

Σε αντίθεση λοιπόν με την περσινή βραδιά που το ενδιαφέρον μονοπώλησε η σεξιστική εμφάνιση της Μάιλι Σάιρους προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων, φέτος οι προκλητικές σκηνές περιορίστηκαν στο χορευτικό λίκνισμα της Νίκι Μινάζ, άντε και στο παρ' ολίγον ατύχημά της όταν χάλασε το φερμουάρ του ρούχου της επί σκηνής και αναγκάστηκε να κρύψει τα πλούσια κάλλη της με τα χέρια της.

Αντιθέτως, ιδιαίτερα θετική αίσθηση προκάλεσε η επιλογή της Μάιλι Σάιρους να στείλει στη σκηνή έναν άστεγο για να παραλάβει αντ' αυτής το βραβείο για το Καλύτερο Βίντεο της Χρονιάς. Ο παραλήπτης του βραβείου συγκίνησε και ευαισθητοποίησε το κοινό λέγοντας μεταξύ άλλων: «Σας ευχαριστώ όλους. Το όνομά μου είναι Τζέσι και παίρνω αυτό το βραβείο για λογαριασμό του 1,6 εκατ. αστέγων των ΗΠΑ που πεινάνε, είναι χαμένοι και φοβούνται για τη ζωή τους αυτή τη στιγμή. Το ξέρω γιατί είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Παρότι μπορεί να είμαι αόρατος για σας στους δρόμους, έχω πολλά κοινά όνειρα με αυτά που έφεραν πολλούς από εσάς εδώ απόψε».

Ενα επίσης σημαντικό κοινωνικό μήνυμα κατά της βίας πέρασε όταν ο ράπερ Common ζήτησε από τους παρισταμένους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου 18χρονου που έπεσε πριν από λίγες μέρες νεκρός στο Μιζούρι, από τα πυρά ενός αστυνομικού. «Το χιπ χοπ είχε να κάνει πάντα με την αλήθεια και υπήρξε πάντα ένα ισχυρό όπλο κοινωνικής αλλαγής. Το χιπ χοπ πάντα παρουσίαζε μια φωνή για την επανάσταση», δήλωσε ο ράπερ. Κάπου εκεί μάλιστα προβλήθηκε και ένα βίντεο που προέτρεπε τους θεατές να δραστηριοποιηθούν ενάντια στη βία χρησιμοποιώντας ως σύνθημα τη φράση του συγγραφέα Τζέιμς Μπάλντουιν «δεν μπορούν να αλλάξουν όλα όσα αντιμετωπίζονται, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει μέχρι να αντιμετωπιστεί».

Τιμητικό βραβείο
Κατά τα άλλα σε πρωταγωνιστικό πρόσωπο της βραδιάς αναδείχτηκε η Μπιγιονσέ τόσο για την κατάκτηση του Τιμητικού Βραβείου Μάικλ Τζάκσον και την εντυπωσιακή 20λεπτη ζωντανή της εμφάνιση με την οποία έκλεισε η βραδιά, όσο και για την επί σκηνής διάψευση του οργίου φημών που την ήθελαν να χωρίζει από τον σύζυγό της. Η λαμπερή σταρ παρέλαβε το βραβείο της από τα χέρια του Τζέι Ζι και της μικρής κόρης τους, η οποία χειροκροτούσε ενθουσιασμένη τη μαμά της κάνοντάς τη να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της από τη συγκίνηση. Και ο Τζέι Ζι, όμως, την επιβράβευσε με ένα φιλί και τη βαρύγδουπη δημόσια δήλωση πως η Μπιγιονσέ είναι η καλύτερη περφόρμερ στον κόσμο.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.