Οι συναυλίες που θυμόμαστε από το 2013

Και αυτή η χρονιά ήταν ενδιαφέρουσα συναυλιακά, αν και με απουσία της πληθώρας των ξένων ονομάτων που έρχονταν κατά κόρον πριν μερικά χρόνια στη χώρα μας και με μικρότερου βεληνεκούς μπάντες να δημιουργούν απρόσμενα sold out. Ο κόσμος «διψάει» για live και παρά την οικονομική κρίση, δεν έχασε την ευκαιρία να απολαύσει τους αγαπημένους του μουσικούς επί σκηνής.

 

Depeche Mode

Μετά την αναπάντεχη και πολυσυζητημένη ακύρωση της προηγούμενης εμφάνισής τους, οι Depeche  κατευθύνθηκαν ξανά στη Μαλακάσα και σε ένα κατάμεστο Terra Vibe, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο Dave Gahan παρέδωσε μαθήματα σωστού frontman, τα videowall έφτιαχναν εικόνες τέχνης και όλα κύλησαν ομαλά. Το μεγάλο όνομα στον συναυλιακό χάρτη του 2013 τα κατάφερε περίφημα.

Lana Del Rey

Tο έτερο μεγάλο όνομα του φετινού καλοκαιριού, ήρθε στην Αθήνα στο πλαίσιο του Rockwave, αφήνοντας ανάμικτες εντυπώσεις. Με φωνή που δεν έβγαινε, μια σκηνή που την κατάπινε και ένα απλανές βλέμμα, δεν κατάφερε να δημιουργήσει στο αχανές περιβάλλον του Terra Vibe την ατμόσφαιρα που βγάζουν τα κομμάτια της. Πάντως η ίδια φαινόταν υπέρ το δέον χαρούμενη και μάλιστα μετά το πέρας της συναυλίας έκανε μια μισάωρη γύρα από τις πρώτες σειρές για να έρθει κοντά στους φανατικούς θαυμαστές της.

Pet Shop Boys

Στo πλαίσιo του φετινού Ejekt απολαύσαμε ξανά το αγαπημένο μας pop δίδυμο, που σε ένα φαντασμαγορικό show μας έκαναν όλους να χορεύουμε με το «Domino Dancing» και να συγκινηθούμε με το «Miracles». Καταπληκτικά κουστούμια και εντυπωσιακές εικόνες στο videowall, αλλά κυρίως μουσική, που δεν άφησαν κανέναν ανικανοποίητο.

Roger Waters

Ο Waters ήρθε για να παρουσιάσει για άλλη μια φορά «Το Τείχος» ζωντανά. Με ένα θέαμα που κέντριζε το μυαλό και τα μάτια, με τα εντυπωσιακά εφέ, τους συμβολισμούς, το Τείχος να χτίζεται  μπροστά στα μάτια του κοινού και κυρίως αυτά τα αξέχαστα τραγούδια των Pink Floyd, έκανε τη βραδιά μια εμπειρία ζωής.

Patti Smith

Πόσο μεγάλο σεβασμό να δείξεις σε μια καλλιτέχνιδα που έσπασε τα αυστηρά στεγανά του Ηρώδειου, με την ενέργειά της, τη συγκλονιστική της αύρα, χορεύοντας και μιλώντας στο κοινό, τόσο αληθινά και με τόση ένταση που ήταν αδύνατον κάποιος να μη συγκινηθεί. Μακριά από φανφάρες, αυτή η γυναίκα σε αυτόν τον χώρο, μας έδωσε τη συναυλιακή βραδιά που θα θυμόμαστε περισσότερο για φέτος.

Black Angels

Sold out η συναυλία της αμερικανικής ψυχεδελικής μπάντας και όχι άδικα, καθώς λίγο πριν κλείσει η χρονιά, έδωσε ένα καταπληκτικό live, κάνοντας όλους να μιλούν για μία από τις συναυλίες που πραγματικά άξιζαν τον χαμό που έχει γίνει γύρω από το όνομα τους.

Clutch+Planet Of Zeus

Με το stoner rock να βρίσκεται πιο ανεβασμένο από ποτέ στη χώρα μας, η έλευση της αμερικανικής μπάντας μαζί με τους δικούς της πολύ αγαπημένους μουσικούς, άλλαξε δύο φορές χώρο διεξαγωγής λόγω sold out και φυσικά, η βραδιά ήταν η απόλυτη κόλαση, με mosh pits, crowd surfing και τόνους αδρεναλίνης.

Swans

O μυστικιστικός κόσμος της μπάντας του Michael Gira, ήρθε ξανά στα μέρη μας. Με το περσινό τους album να βρίσκεται στα καλύτερα της περασμένης χρονιάς, οι Swans για άλλη μια φορά καθήλωσαν το ακροατήριό τους, που τους παρακολουθούσε μαγεμένο.

The Growlers

Σίγουρα δεν ήταν στα live της χρονιάς αν δεν σημείωνε το πιο αναπάντεχο sold out, με κόσμο να μένει έξω από το Αn και για άλλη μια φορά να αποδεικνύεται ότι το hype δημιουργεί εντυπώσεις για μπάντες που είναι αμφίβολο αν θα θυμόμαστε στο κοντινό μέλλον.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.