«Καλλιτέχνης της Χρονιάς» για το 2012 η Αντέλ

Η Aντέλ είναι η κορυφαία καλλιτέχνιδα του 2012 σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο του μουσικού περιοδικού «Billboard», μέσα από τον οποίον αναδεικνύονται οι σημαντικότερες μουσικές δυνάμεις της χρονιάς.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξεχώρισε ως η καλύτερη καλλιτέχνις .Εκτός από τον τίτλο του «Καλλιτέχνη της Χρονιάς» , το twenty one «21», η τελευταία δισκογραφική δουλειά της ερμηνεύτριας, ανακηρύχθηκε «Καλύτερο Αλμπουμ της Χρονιάς» και έτσι η Αντέλ έγινε η πρώτη καλλιτέχνης που κατέκτησε τις δύο αυτές σημαντικές διακρίσεις για δύο συναπτά έτη.

Και δικαίως, αφού το «21» πήγε κατευθείαν στην κορυφή των τσαρτ αμέσως μετά την κυκλοφορία του και παρέμεινε εκεί για πάρα πολύ καιρό. Η Αντέλ απέσπασε επίσης και τον τίτλο της «Καλύτερης Γυναίκας Καλλιτέχνη», ενώ ο αντίστοιχος ανδρικός τίτλος πήγε στον σταρ της χιπ χοπ Drake.

Το «21» κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2011 και αμέσως έφτασε στην πρώτη θέση, χωρίς να ξεκολλήσει από  την κορυφή του τοπ 10 έως τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σε αυτό το διάστημα των δεκαοκτώ μηνών το δεύτερο άλμπουμ της λονδρέζας τραγουδίστριας έμεινε για είκοσι τέσσερις εβδομάδες στην κορυφή. Αυτοί οι δημιουργικοί υπολογισμοί έδωσαν στην Αντέλ τα χαρακτηριστικά της μοναδικής περίπτωσης καλλιτέχνη με τέτοια διαρκή επιτυχία. Το ανάλογο είχε να συμβεί από το 1983, όταν κυκλοφόρησε το «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.