GP Monaco - RACE: Rosberg 30 χρόνια μετά...

Αυτή τη φορά ο Νίκο Ρόσμπεργκ κατάφερε να μετατρέψει τη pole position σε νίκη! Χρειάστηκε όμως να περάσουν δυόμιση ώρες, σε ένα δραματικό αγώνα που είχε τρεις εισόδους του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα και μία προσωρινή διακοπή! Πρώτη νίκη για τη Mercedes στο φετινό Πρωτάθλημα, με τον Nico Rosberg να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 2oς ο Vettel, 3oς ο Webber.

Nίκη για τη Mercedes στο φετινό Πρωτάθλημα, με τον Nico Rosberg να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου 30 χρόνια μετά τη νίκη του πατέρα του Keke στο Πριγκιπάτο.

Ωστόσο αυτός που χαμογελά είναι ο Sebastian Vettel που τερμάτισε στη 2η θέση και σε συνδυασμό με την 7η του Alonso και την 13η του Raikkonen άνοιξε τη διαφορά του στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Mark Webber.

Επεισοδιακός ο αγώνας του Monaco που διεκόπη στον 46ο γύρο μετά το σοβαρό ατύχημα του Pastor Maldonado στην Tabac όταν τον στρίμωξε ο Chilton με αποτέλεσμα η Williams να πέσει στις μπαριέρες χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο ίδιος.
Νωρίτερα, στον 30ο γύρο, είχαμε άλλο ένα σοβαρό ατύχημα, με τον Felipe Massa να χάνει τον έλεγχο της F138 στη St Devote και να πέφτει στις μπαριέρες σε ένα dejavu του σοβαρού ατυχήματος που είχε στο FP3. Ο Βραζιλιάνος βγήκε ανέπαφος από το κόκπιτ ωστόσο του τοποθετήθηκε κολάρο στο λαιμό και εν συνεχεία μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο.
Το sacety car έκανε ξανά την εμφάνισή του στην πίστα στον 63ο γύρο όταν στην έξοδο του τούνελ ο Romain Grosjean εμβόλισε από πίσω τον Daniel Ricciardo, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο (ο Γάλλος ένα γύρο μετά, αφού πρώτα μπήκε στα pits και άλλαξε εμπρός αεροτομή).

Μέσα από όλο αυτό χάος ο Nico Rosberg κατάφερε να φτάσει στην 2η νίκη της καριέρας του χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από κανέναν. Μέχρι την πρώτη επίσκεψη στα pits, στον 32ο γύρο και ενώ στην πίστα υπήρχε το safety car λόγω του ατυχήματος του Massa, η Mercedes AMG Petronas ήταν στο 1-2 με τον Lewis Hamilton να κρατάει πίσω του τον Sebastian Vettel. Ωστόσο μετά το pit stop, ο Βρετανός βρέθηκε από την 2η στην 4η θέση, με τις RB9 να τον έχουν περάσει στα pits. Η συνέχεια δεν είχε κάποιες αλλαγές. Ακόμα και στην επανεκκίνηση μετά τη διακοπή λόγω του ατυχήματος του Maldonado, ο Vettel δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει το ρυθμό του Rosberg που πολύ εύκολα άνοιγε διαφορά.

Από κει και πέρα, εξαιρετικός αγώνας από τον Adrian Sutil που τερμάτισε στην 5η θέση έχοντας στο ενεργητικό του μια σειρά από εντυπωσιακά προσπεράσματα επί των Jenson Button και Fernando Alonso στη Lowe (στροφή του ξενοδοχείου). Ακολούθησαν ο Button με τον Alonso, που δεν έκαναν και από τους καλύτερους αγώνες τους, αν αναλογιστούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν πίσω από τους Sergio Perez και Kimi Raikkonen.

Ο Μεξικάνος πιλότος της McLaren ήταν για ακόμα έναν αγώνα ιδιαίτερα επιθετικός μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις ο υπέρμετρος ενθουσιασμός του τον έκανε επικίνδυνο. Ο 24χρονος οδηγός εξαπέλυε όλες του τις επιθέσεις για προσπεράσεις στο Neuvelle chicane, μετά την έξοδο από το τούνελ. Εκεί πέρασε τον Button στον 42ο γύρο, στο ίδιο σημείο επιτέθηκε στον Alonso, στον επόμενο γύρο, υποχρεώνοντας τον Ισπανό να «κόψει» το σικέην και να παραδώσει τη θέση του στην επανεκκίνηση, με παρέμβαση των αγωνοδικών.

Επόμενος στόχος του Perez ήταν ο Raikkonen. Στην πρώτη απόπειρα στο ίδιο πάντα σημείο, έκοψαν και οι δύο το σικέην γιατί σε άλλη περίπτωση θα συγκρούονταν, στη δεύτερη όμως που έγινε λίγα μέτρα νωρίτερα, ήρθαν σε επαφή όταν ο Μεξικάνος επιχείρησε να περάσει από εσωτερική τον Φινλανδό. Το αποτέλεσμα ήταν σπασμένη αεροτομή και πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης για τον πιλότο της McLaren που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 74ο γύρο και κλαταρισμένο λάστιχο για τον «iceman» που υποχρεώθηκε να μπει στα pits για αλλαγή ελαστικών στον 71ο, με αποτέλεσμα να βρεθεί προσωρινά στην 16η θέση.

Στους γύρους που απέμεναν ο Φινλανδός έκανε εκπληκτικά πράγματα και κατάφερε να φτάσει μέχρι την 10η θέση παίρνοντας τον έναν βαθμό. Από πλευράς συγκομιδής βαθμών αυτός ήταν ο χειρότερος αγώνας της Lotus.
To αυτό ισχύει και για τη Ferrari που αρκέστηκε στους 6 βαθμούς που δίνει η 7η θέση που πήρε ο Alonso.
Πολύ καλό αγώνα και από τους Jean-Eric Vergne - Paul di Resta που τερμάτισαν στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα.
 
Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 9 Ιουνίου με το Grand Prix του Καναδά. Εκεί θα κάνουν το ντεμπούτο τους τα νέα λάστιχα της Pirelli.
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.